torstai 10. huhtikuuta 2008

Massey, Sujata : Rei Shimura ja Yakuzan jäljillä

Sujata Massey on monikulttuurinen kirjailija. Hänellä on italialais-saksalaiset vanhemmat, hän on syntynyt Englannissa ja asuu nykyisin Yhdysvalloissa.

Päähenkilö, Rei Shimura on 30-vuotias nainen, harrastajaetsivä ja tähän asti hän on elättänyt itsensä antiikkikaupalla. Rei on maailmankansalainen, jolla on juuret Japanissa ja Yhdysvalloissa. Hän kokee koti-ikävää sinne mistä on juuri lähtenyt sekä ulkopuolisuutta molemmissa maissa. Rei on seikkaillut kahdeksassa kirjassa. Rein hahmo on kulttuurisesti kiinnostava. Kerronta on kevyttä ja viihteellistä, mutta lukija saa kirjoista kuitenkin myös annoksen japanilaista perinnetietoutta. Kirjoissa on annos romantiikkaa ja kun ne on luokiteltu dekkareiksi, niin muutama murhakin tapahtuu joka kirjassa.Massey kritisoi kirjoissaan Japanin vanhoillisuutta ja Yhdysvaltojen turvattomuutta.

Rei Shimura Yakuzan jäljillä teoksessa Rei toimii Yhdysvaltain tiedustelupalvelun leivissä ja hankkii työpaikan myyjättärenä tokiolaisesta luksustavaratalosta Mitsutanista. Tavaratalon tuottavuus on epäilyttävän suuri ja mafialla epäillään olevan sormensa pelissä.

Luin mielenkiinnolla tämänkin kirjan, erityisesti minua kiinnostaa niissä japanilainen kulttuuri. Esimerkiksi teoksesta Rei Shimura ja tappava manga sain tietoa manga-ilmiöstä./SLi

1 kommentti:

Rebekka kirjoitti...

Minulla oli vahvat epäilyt Rei Shimura -dekkareita kohtaan. Ne vaikuttivat ulkoasunsa puolesta väkivaltaisilta ja liian toiminnallisilta minun makuuni. Onneksi uskoin sinnikkäitä suosittelijoita ja luin yhden. Sitten onkin tullut luettua melkein kaikki.